Zdunek KMJ Nissan
Zdunek KMJ Nissan
Zdunek KMJ Nissan

Tajskie smaki z Pichconko.pl

start 08.09.2018 godz. 17:00

Pichconko.pl

koniec 08.09.2018 godz. 20:01

Lokalizacja: Gdańsk, ul.Obrońców Wybrzeża 15 lok. 1

Zapraszamy na profesjonalne warsztaty kulinarne "Tajskie smaki z Pichconko.pl". Podczas zajęć zahaczymy o region Tajlandii Południowej omawiając potrawy i nawyki żywieniowe tego kraju i gotując lokalne dania. Powąchamy liści papedy, porozmawiamy o słuszności jedzenia larw i nauczymy się przyrządzać własne mleko kokosowe.

Zajęcia poprowadzi chef Mobilnej Akademii Gotowania Pichconko.pl, blogerka kulinarna Ewelina Brodnicka. Kreatywność w podejściu do projektowania jadłospisu, racjonalizacja w kuchni, gospodarowanie żywnością tak, żeby jak najmniej się jej marnowało - tego właśnie będzie można nauczyć się podczas zajęć. Wszystko przez wspólne przygotowanie przepysznych dań. Jeśli więc chcecie sprawdzić jak w oryginale smakuje Tajlandia gotując przy tym na bazie przepisów uzyskanych na miejscu, wytrenowanych pod okiem i w kuchniach tamtejszych chefów - trafiliście idealnie!


MENU

- Coconut soup | Enoki
- Tod Man Pla - ogniste placki rybne z tajską salsą z limonki
- Tom Klong Pla - kwaśno-pikatna rybna
- Kluay Buat Chee - Banany | Kokos 

GRATIS - domowe mleko kokosowe na wynos.

Ilość miejsc ograniczona.

Cena: 199 PLN (możliwość zniżki dla grup zorganizowanych)*

Zapisy: kontakt@pichconko.pl 


Prowadząca:

EWELINA BRODNICKA
– dziennikarka, blogerka, podróżnik, kucharz entertainer, gotuje z zawodu i zamiłowania, pisze o tym i uczy innych dobrego smaku w kuchni. Zajmuje się prowadzeniem wydarzeń live cooking i cooking show gotując podczas eventów czy na galeryjnych scenach m.in. z Ewą Wachowicz, Pascalem Brodnickim, czy Mateuszem Gesslerem. Szkoliła się u autorki Jadłonomii Marty Dymek, a Anna Starmach zdecydowała o jej zwycięstwie w konkursie kulinarnym. Od kilku lat pisze bloga "Pichconko.pl", prowadzi też swoją mobilną szkołę gotowania a w tym roku uczyła tej sztuki m.in. w Szwajcarii, Austrii czy Francji. Niedawno światło dzienne ujrzała jej pierwsza, kulinarna publikacja którą zrealizowała z Disney Polska. Na bazie doświadczeń zdobytych podczas wyjazdów projektuje autorskie menu warsztatów kulinarnych stawiając m.in. na kuchnię tajską, kaszubską, marokańską, maltańską, kanaryjską, turecką, marokańską czy cypryjską.

www.pichconko.pl
www.ewelinabrodnicka.pl
www.instagram.com/pichconko.pl
www.facebook.com/pichconko

*Zapewniamy fartuchy ochronne, receptury w formie elektronicznej oraz certyfikaty uczestnictwa w warsztatach, a ponieważ dbamy o środowisko, prosimy o zabranie własnych pojemników na jedzenie na wynos (zwłaszcza słoiczka na domowe mleko kokosowe).

Podziel się:

Zdjęcia (1)

 

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.