Tajskie smaki z Pichconko.pl
Zapraszamy na profesjonalne warsztaty kulinarne "Tajskie smaki z Pichconko.pl". Podczas zajęć zahaczymy o region Tajlandii Południowej omawiając potrawy i nawyki żywieniowe tego kraju i gotując lokalne dania. Powąchamy liści papedy, porozmawiamy o słuszności jedzenia larw i nauczymy się przyrządzać własne mleko kokosowe.
Zajęcia poprowadzi chef Mobilnej Akademii Gotowania Pichconko.pl, blogerka kulinarna Ewelina Brodnicka. Kreatywność w podejściu do projektowania jadłospisu, racjonalizacja w kuchni, gospodarowanie żywnością tak, żeby jak najmniej się jej marnowało - tego właśnie będzie można nauczyć się podczas zajęć. Wszystko przez wspólne przygotowanie przepysznych dań. Jeśli więc chcecie sprawdzić jak w oryginale smakuje Tajlandia gotując przy tym na bazie przepisów uzyskanych na miejscu, wytrenowanych pod okiem i w kuchniach tamtejszych chefów - trafiliście idealnie!
MENU
- Coconut soup | Enoki
- Tod Man Pla - ogniste placki rybne z tajską salsą z limonki
- Tom Klong Pla - kwaśno-pikatna rybna
- Kluay Buat Chee - Banany | Kokos
GRATIS - domowe mleko kokosowe na wynos.
Ilość miejsc ograniczona.
Cena: 199 PLN (możliwość zniżki dla grup zorganizowanych)*
Zapisy: [email protected]
Prowadząca:
EWELINA BRODNICKA – dziennikarka, blogerka, podróżnik, kucharz entertainer, gotuje z zawodu i zamiłowania, pisze o tym i uczy innych dobrego smaku w kuchni. Zajmuje się prowadzeniem wydarzeń live cooking i cooking show gotując podczas eventów czy na galeryjnych scenach m.in. z Ewą Wachowicz, Pascalem Brodnickim, czy Mateuszem Gesslerem. Szkoliła się u autorki Jadłonomii Marty Dymek, a Anna Starmach zdecydowała o jej zwycięstwie w konkursie kulinarnym. Od kilku lat pisze bloga "Pichconko.pl", prowadzi też swoją mobilną szkołę gotowania a w tym roku uczyła tej sztuki m.in. w Szwajcarii, Austrii czy Francji. Niedawno światło dzienne ujrzała jej pierwsza, kulinarna publikacja którą zrealizowała z Disney Polska. Na bazie doświadczeń zdobytych podczas wyjazdów projektuje autorskie menu warsztatów kulinarnych stawiając m.in. na kuchnię tajską, kaszubską, marokańską, maltańską, kanaryjską, turecką, marokańską czy cypryjską.
www.pichconko.pl
www.ewelinabrodnicka.pl
www.instagram.com/pichconko.pl
www.facebook.com/pichconko
*Zapewniamy fartuchy ochronne, receptury w formie elektronicznej oraz certyfikaty uczestnictwa w warsztatach, a ponieważ dbamy o środowisko, prosimy o zabranie własnych pojemników na jedzenie na wynos (zwłaszcza słoiczka na domowe mleko kokosowe).