DOG Desinger Outlet Gdańsk
DOG Desinger Outlet Gdańsk
DOG Desinger Outlet Gdańsk

W jaki sposób catering dla firm wyparł zakładowe kuchnie?

  • 30.01.2019, 12:24
  • artykuł sponsorowany
W jaki sposób catering dla firm wyparł zakładowe kuchnie?
Podziel się:
Catering szturmem zdobył duże i małe firmy w naszym kraju, stając się rozwiązaniem nie tylko na specjalne okazje czy oficjalne spotkania biznesowe. Kuchnie zakładowe powoli odchodzą do przeszłości. Dlaczego catering jest rozwiązaniem korzystnym i preferowanym przez coraz większą grupę przedsiębiorców?

Dobrze zbilansowany budżet



W każdej firmie dobrze przygotowany budżet to podstawa, na której opierają się wszystkie filary działalności. Dzięki codziennemu cateringowi dla pracowników w znaczący sposób można obniżać koszty. Przede wszystkim płacimy za konkretną ilość posiłków, przywożoną każdego dnia. Nie ma również konieczności inwestowania w infrastrukturę (sprzęt kuchenny) oraz zatrudnienia dodatkowych ludzi potrzebnych do właściwego funkcjonowania kuchni (kucharki, podkuchenne, intendenci czy dostawcy). Wszystkie obowiązki związane z przygotowaniem dań bierze na siebie firma cateringowa, która przysyła swój wykwalifikowany personel.
 

Więcej miejsca



Rezygnacja z własnej kuchni sprawia, że firma potrzebuje mniej przestrzeni do przygotowywania posiłków. Pełnowymiarowa i bogato wyposażona kuchnia przestaje być niezbędna. Pomieszczenia, które musiałyby być na nią przeznaczone, mogą być z powodzeniem wykorzystane w inny sposób.
 

Zmiany i różnorodność



Zamawianie posiłków sprawia, że możemy wybierać w zależności od naszych potrzeb rodzaj dań, który najbardziej nam odpowiada, decydując się na kuchnię polską, włoską czy też diety wegetariańskie czy wegańskie. Jeśli dostarczane dania przestaną nam odpowiadać, nie ma konieczności zwalniania personelu i destabilizowania pracy całej kuchni. Po prostu rozwiązujemy umowę i podpisujemy nową, z inną firmą.

Warto też dodać, że nie jesteśmy dłużej zdani na kulinarną inwencję jednej osoby. A przywożone posiłki często są wyższej jakości niż stołówkowe dania, które wielu z nas pamięta z przeszłości w szkołach czy szpitalach. W zamian otrzymujemy smaczne dania odpowiednio zbilansowane, przygotowane zawsze ze świeżych produktów przez profesjonalnych kucharzy, zatrudnianych w firmach cateringowych.
 

Smacznie, zdrowo i na miejscu



Posiłki oferowane przez firmę osobom zatrudnionym podczas dnia pracy to zdecydowanie spora korzyść zarówno dla pracownika, jak i szefa. Dla pracodawcy to oszczędność nie tylko pieniędzy, jak zostało to już napisane, ale też czasu, gdyż ludzie nie muszą opuszczać miejsca pracy, żeby zjeść lunch, dzięki czemu przerwy obiadowe mogą być krótsze, pozwalając jednak zjeść wygodnie i bez pośpiechu.

Firmy cateringowe dbają o jakość proponowanych dań oraz o profesjonalną obsługę. Warto zapoznać się z ofertą cateringu dla firm w Gdańsku i okolicach. Dzięki temu możemy odżywiać się zdrowo i regularnie, dbając o dobrą kondycję naszych organizmów. A przecież to podstawa do normalnego i efektywnego działania podczas każdego dnia pracy.

artykuł sponsorowany

Pozostałe