sobota, 13 grudnia 2025 23:03
Reklama

Doceniono salceson sołtysa z... kawałkami mięsa

POWIŚLE, RYJEWO. Tytuł produktów najwyższej jakości w przemyśle mięsnym otrzymały kiełbasy leśna, polska pieczona, myśliwska oraz kabanosy wyprodukowane przez masarnię Norberta Kawskiego w Ryjewie.
Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego w Warszawie nadaje go najlepszym wyrobom w kraju.
Norbert Kawski cieszy się z sukcesu, tym bardziej że ocena wyrobów dokonywana jest przez wysokiej klasy specjalistów z branży mięsnej.
- Produkty oceniały dwie grupy niezależnych ekspertów. Wyroby były poddawane szczegółowym badaniom. Badano zgodność produkcji tego typu wyrobów z obowiązującymi normami. Sprawdzana była między innymi zawartość tłuszczu, wody, białka, fosforu i wielu innych składników. Produkt musi być naturalny, aby miał szansę na wyróżnienie - podkreśla Norbert Kawski.
To kolejny sukces masarni Norberta Kawskiego w ciągu ostatnich miesięcy. We wrześniu 2007 r. masarnia uzyskała tytuł Polski Producent Żywności 2007 w branży mięsnej. Nagrodę wręczono podczas Międzynarodowych Targów Przemysłu Spożywczego „Polagra Food” w Poznaniu za salceson sołtysa, który wyróżnia się unikalną recepturą. Zawiera między innymi kawałki mięsa wieprzowego.

Więcej w „Kurierze Kwidzyńskim”

Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu portalpomorza.pl z siedzibą w Tczewie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
słaba mżawka

Temperatura: 8°C Miasto: Gdańsk

Ciśnienie: 1019 hPa
Wiatr: 26 km/h

Reklama
Reklama
Ostatnie komentarze
Reklama