W trakcie warsztatów młodzież ze Słupska wspólnie z Robertem Biedroniem przygotowała różnorodne kiszonki oraz potrawy z kiszonych warzyw i owoców. Odbyła się też część artystyczna – występy wokalno-taneczne uczniów z Zespołu Szkół Informatycznych w Słupsku. Punktem kulminacyjnym imprezy było wręczenie Robertowi Biedroniowi certyfikatu honorowego członka grupy kulinarnej „Kisiciele”. Pamiątkowy dokument wręczył prezydentowi Słupska Marcin Kisielewski, założyciel i opiekun „Kisicieli”, nauczyciel fizyki i informatyki w ZSI w Słupsku.
Głównym celem warsztatów była promocja zdrowego odżywiania, edukacja żywieniowa wśród młodzieży i popularyzacja wiedzy dotyczącej procesów fermentacji.
Organizatorem wydarzenia był Zespół Szkół Informatycznych w Słupsku i Centrum Handlowe Jantar.
fot. nadesłane do redakcji












Napisz komentarz
Komentarze