niedziela, 14 grudnia 2025 20:55
Reklama

Nasi włodarze „od kuchni” - sałatka chłopska

Przedstawiamy zapiski o umiejętnościach kulinarnych, którymi chcą podzielić się z naszymi Czytelnikami włodarze samorządowi i osoby publiczne z Tczewa i powiatu tczewskiego. Autorem dzisiejszego przepisu jest Robert Sudenis, komendant powiatowy policji w Tczewie.
Nasi włodarze „od kuchni” - sałatka chłopska

Składniki

  • · 4 średniej wielkości ziemniaki,
  • · 1 średniej wielkości czerwona cebula,
  • · ok. 30 dag kiełbasy,
  • · 1 duży kiszony ogórek,
  • · 4 łyżki majonezu,
  • · pieprz i sól.

Przygotowanie

Ziemniaki obrać, ugotować, wystudzić, pokroić w talarki. Cebulę, kiełbasę i ogórek pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać pieprz i sól do smaku. Całość wymieszać z majonezem. Danie przeznaczone jest dla grupki 3 – 4 osób. Czas przygotowania zajmuje ok. 40 min.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu portalpomorza.pl z siedzibą w Tczewie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
bezchmurnie

Temperatura: 6°C Miasto: Gdańsk

Ciśnienie: 1018 hPa
Wiatr: 22 km/h

Reklama
Reklama
Ostatnie komentarze
Reklama