niedziela, 14 grudnia 2025 02:50
Reklama

Nasi włodarze „od kuchni”

Na łamach „Gazety Tczewskiej” przedstawiamy przepisy kulinarne, którymi chcą podzielić się z naszymi Czytelnikami samorządowcy i inne osoby publiczne z Tczewa i powiatu tczewskiego. Autorem dzisiejszego jest podinsp. Robert Sudenis, komendant powiatowy policji w Tczewie.
Nasi włodarze „od kuchni”

Makaron z łososiem

Danie dla 4 osób
Czas przygotowania ok. 35 min

Składniki:

  • 500 g ugotowanego makaronu (muszelki lub świderki)
  • 200 - 250 g sera mascarpone
  • 200 g wędzonego łososia
  • sok z cytryny
  • łyżka oliwy
  • pieprz
  • koperek

Przygotowanie:

  • w rondelku rozgrzewamy oliwę
  • podsmażamy na niej podzielonego na mniejsze kawałki łososia 
  • po kilku minutach dodajemy ser mascarpone
  • dokładnie mieszamy
  • gdy ser się rozpuści przyprawiamy pieprzem, sokiem z cytryny oraz koperkiem
  • sos mieszamy i podajemy z gorącym makaronem.

Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu portalpomorza.pl z siedzibą w Tczewie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
zachmurzenie umiarkowane

Temperatura: 7°C Miasto: Gdańsk

Ciśnienie: 1021 hPa
Wiatr: 28 km/h

Reklama
Reklama
Ostatnie komentarze
Reklama