Opracowane zostały zasady podziału funkcjonalnego Bulwaru Nadwiślańskiego na pięć stref. Jedną z nich jest strefa komercyjna, gdzie można prowadzić gastronomię.
- W planie zagospodarowania przestrzennego ten teren przeznaczony jest pod działalność gastronomiczną – mówi Janusz Dziczek, właściciel działki.- Czy w tym miejscu będzie konkretnie restauracja, jeszcze nie wiem. Trwają prace projektowe. Potem wystąpimy do Starostwa Powiatowego o pozwolenie na budowę obiektu.
Miałby to być obiekt jednokondygnacyjny, więc de facto nie zakłócający przestrzeni. Pojawiła się również informacja, że być może mogłaby tam powstać dyskoteka. Janusz Dziczek nie potwierdza tego, nieco zaskoczony domysłem. Nie chce się również oficjalnie wypowiadać na temat działki, na której kilka lat temu odkryto relikty zamku krzyżackiego. (...)
Cały tekst przeczytasz w papierowym wydaniu Gazety Tczewskiej!








Napisz komentarz
Komentarze